Home dels Nassos

Benvinguda a l’home dels Nassos

L’home dels nassos donava la benvinguda aquest matí a les 12 hores a Vinaròs. Els joglars de la colla de Nanos i Gegants l’han acompanyat en cercavila pels carrers de la ciutat, a més a més, de tots aquells que any rere any ens seguiu allà on anem.

L’Home dels Nassos és un personatge mític, imaginari, no real i extrany. Als infants se’ls diu que aquest dia surt “un home que té tants nassos com dies té l’any”. Els petits no entenen aquest joc de paraules i, innocents, pensen que veuran un ésser terrorrífic, estrafet, amb 365 nassos.

Aquesta tradició oral, present en el imaginari des de temps ben llunyans, s’ha convertit, en algunes poblacions, en una figura de cartró-pedra amb forma de capgròs i un nas prominent que aquell dia es passejat en cercavila per diferents indrets de la vila repartint nassos i carmels als petits que surten a buscar-lo.

A Vinaròs es deia que arribava a la plaça Tres Reis. Per aquest motiu, nosaltres el fem arribar allí. La plaça s’omple de gom a gom de xiquets i no tan xiquets espectatius esperant trobar un ser “terrprífic”. La seua sorpresa és que no hi ha cap.

La colla de Nanos i Gegants de Vinaròs, amb aquesta actuació, acabem l’any 2017 i us desitgem una bona entrada d’any nou i us esperem en el 2018!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *