ANTONI FABREGAT, NANO

ANTONI FABREGAT

Un més de la família Nano-gegantera de Vinaròs

ANTONI FABREGAT

Antoni Fabregat o Toni era una persona molt coneguda a Vinaròs i a les poblacions veïnes. D’una banda, va formar part durant més de 25 anys del grup Xarxa Teatre. Una de les companyies de teatre de carrer de gran format més conegudes al País Valencià. A més a més, juntament amb altres joves, va ser una de les persones del poble que va participar en la recuperació del Carnaval l’any 1983.

D’altra banda, també, va intervindre molt activament amb els gegants de Vinaròs, assessorant i ajudant amb la construcció del Tio Gori i la Tia Caballera. Com així mateix, col·laborant i participant amb la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs.

 

ANTONI FABREGAT

 

El 22 de juny de 2017, el mantenidor de la Fira i festes de Sant Joan i Sant Pere 2017, Tian Gombau, va proposar crear un nano en honor a Antoni Fabregat. D’aquesta manera, valorar tota la seua participació i vinculació a Vinaròs. Un any després, el 22 de juny del 2018, aquesta proposta es feia real. A la plaça de l’Ajuntament de Vinaròs, es donava la benvinguda al nou nano. El qual ha estat construït pel taller Sarandaca (Granollers). Com a complements propis, es destaca la gorra i les ulleres de vista que eren els accessoris que Toni sempre portava. A més a més, porta la brusa característica de la colla de Nanos i Gegants de Vinaròs.

 

Antoni Fabregat
Toni amb els Joglars dels Nanos i Gegants de Vinaròs
Antoni Fabregat
Toni Fabregat i Agustí Roso treballant amb la construcció del tio Gori i tia Caballera
Antoni Fabregat
Toni Fabregat amb l’actuació del Dolçainer de Tales (Xarxa Teatre)
Antoni Fabregat
Antoni Fabregat