Ximo, sit tibi terra levis.

Ximo, sit tibi terra levis.
5 (100%) 1 vote

Ximo, sit tibi terra levis.

Ximo Albiol, el nostre Ximo “el dolçainer” ens ha deixat després de lluitar contra una llarga malaltia. Una altra vegada, una notícia trista ens toca de molt a prop. 

Molta gent de les comarques del nord de Castelló i Sud de Catalunya dins del món de la dolçaina pot dir que Ximo va ser el seu mestre de dolçaina. També, qui li va ensenyar els primers passos en aquest singular instrument tan nostre. A més a més, molts de músics de les colles que avui en dia surten als carrers a tocar la dolçaina en cercaviles, processons, festes de carrer… han sentit a parlar d’ell. Moltes d’aquestes persones, segur, han sigut alumnes seus.

ximo
Vé Aniversari dels Dolçainers i Tabaleters de Vinaròs

Així mateix, a la Colla de Dolçainers i Tabaleters dels Nanos i Gegants de Vinaròs el seu paper va ser fonamental. Els primers músics que es van formar per fer ballar els Nanos i Gegants van ser alumnes de Ximo. Més tard, ell va continuar la seua tasca dins de la colla fins que la seua salut li ho va permetre. Membre fonamental, generós i complidor. Trobarem moltíssim a faltar la seua guia, els seus consells i la seua sensibilitat.

Per sort, vam poder ser testimonis i participar en alguns dels merescuts homenatges dins del món de la cultura popular que se li han fet en vida. El seu llegat anirà molt més enllà. També, la seua tasca de formar a músics, en crear colles, en recuperar tonades, en crear partitures… perdurarà anys.

ximo

Ximo, mestre, que la terra et sigui lleu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada