XXVIII TROBADA GEGANTS A VINARÒS

XXVIII TROBADA GEGANTS A VINARÒS
5 (100%) 3 votes

XXVIII TROBADA GEGANTS A VINARÒS

XXVIII TROBADA GEGANTS A VINARÒS. La jornada gegantera va durar tot el dia. Tant al matí com a la vesprada hi va haver cercaviles pel centre de la ciutat. La població va poder gaudir de veure gegants molt particulars i especials.

30 de JUNY: XXVIIIa TROBADA GEGANTS A VINARÒS

El dissabte 30 de juny, dins de la fira i festes Sant Joan i Sant Pere de Vinaròs, es va organitzar i celebrar la XXVIIIa trobada de Gegants a Vinaròs.

Vam començar la jornada gegantera amb la plantada de gegants a la plaça de l’Ajuntament. Allí van anar arribant les diferents colles invitades.

Nanos, Gegants i Gegantons

Vam poder comptar amb les colles geganteres: d’Alcanar, Amposta, Barberà del Vallès, la Riba, la colla Els Fènix de Reus, Pallejà, Santa Bàrbara, Tortosa, la colla IPM de Reus i les colles que van apadrinar els nostres gegantons: Castellbisbal amb el seu gegant Flabiolaire, Espluga de Francolí amb la seua gegantona Terra, Sant Carles de la Ràpita amb una gegantona dolçainera molt joveneta i finalment, el gegantó d’Ulldecona, Lluc que ens feia molta il·lusió, ja que és el fillolet del Tio Gori i la Tia Caballera.

AGRAÏMENTS

A més a més, hem de destacar i sobretot, agrair a la colla de dolçainers de Santa Magdalena del Polpís que acceptessen la nostra invitació a participar en la trobada de gegants. Així, animant i amenitzant amb la dolçaina i el tabal, les colles que no podien disposar de músics. Moltíssimes gràcies, companys!

XXVIII trobada gegants a Vinaròs
Colla de dolçainers i tabaleters de Santa Magdalena del Polpís amb els gegants de Castellbisbal i els nostres gegantons
seguim amb la trobada!

Cap al migdia, al saló de plens, vam realitzar l’entrega de recordatoris a les colles participants, A més a més, d’aprofitar per a donar-los oficialment la benvinguda a la nostra ciutat.

Saló de plens, 30 de juny de 2018

Després d’aquest acte tan emotiu i familiar, vam iniciar una cercavila des de la plaça de l’ajuntament fins a l’envelat de festes. Allí, vam realitzar el dinar de germanor amb totes les colles.

Dinar de germanor, 30 de juny de 2018

durant la vesprada la festa va continuar!

A la vesprada, hi va haver una altra magnífica cercavila. Des de l’esplanada del port, passant pel passeig, pel centre de la ciutat i finalitzant a l’Àgora del Passeig Blasco Ibáñez. El municipi de Vinaròs va poder gaudir de ballar i dansar amb uns gegants molt especials i particulars.

Final cercavila

Al finalitzar la cercavila, es va reunir als padrins perquè presenciaren el moment que els gegantons rebrien els seus noms. I… els gegantons s’anomenaran: Sastià i Misi. Agraïm a tota la gent que ha participat, estem contentíssims.

SASTIÀ i MISI

 

I per acabar, voldríem agrair a tots els que col·laboreu amb els Nanos i Gegants perquè sense el vostre gra d’arena, això no seria possible. I sobretot, a l’Ajuntament i a totes les regidories i departaments que hi formen part: Brigada Municipal, Policia Local, Servei d’Esports, entre altres més; així com també, a Davima, al Mercat, a la Caixa Rural i a la Casa Membrillera perquè cadascú amb la seua ajuda fa possible que la trobada de Gegants i totes les actuacions dels Nanos i Gegants siguen més fàcils de gestionar. Gràcies a tothom!

I atents que el pròxim any 2019, la família burgesa i els gegants vells compleixen 75 anys. Prepareu-vos per fer festa grossa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada